Pazarcılar İsyanda

Güngören Belediyesi Haznedar'daki semt pazarını eski Magirus Fabrikası'nın bulunduğu bölgede yerin iki kat altına inşa ettiği alana taşımak istiyor.Pazarcılar ise buna tepki gösteriyor.İstanbul umum pazarcılar esnaf odası başkanı Mesut ŞENGÜN pazarcılarla ilgiliyönetmeliğin çıkmasında kendilerinin de büyük çaba gösterdiğini hatırlattı.Şengün, 2017 yılına kadar semt pazarlarının cadde aralarından çekileceğini ancak  çekilmenin Güngören Belediyesinin yaptığı şekliyle olmaması gerektiğini ifade etti.Oda Başkanı söyle dedi ;

PROJE AŞAMASINDA BİZE SORULMADI

Güngören,'de eski Magirus Fabrikasının bulunduğu alan Haznedar pazarımıza yakın bir alan burayı pazar yeri düşüncesini bize söylediklerinde bizde ilk zaman memnun olduk mutlu olduk . Dedik ki  tam bize de yakın Magirıs'un olduğu yer haftanın bir günü Pazar günü kullanırız diğer günlerde başka amaçlar için kullanılır diye düşündük. Ancak ne proje aşamasında bizim görüşümüzü aldılar ne yapım aşamasında.İnşaat bitti biz size burayı ayırdık denildi, ayırdıkları yer bodrum katı. Ayırdıkları yerin üst katına otopark yapmışlar bodrum katına pazar yeri inşa ettiklerini söylüyorlar onun üzerine yeşil alan yapmışlar.Ki kot farkı olan bir yer çok rahatlıkla kot farkından dolayı düz ayağı Pazar yeri konulabilecek üstü de yeşil alan yapabilecek bir yerdi.

KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Biz de bunu kabul etmeyeceğimizi söyledik, İstanbul'da yerin altında Pazar yeri yok. Türkiye'de yok, Dünyanın hiçbir yerinde yok.Yani yer altında binlerce insanı çoluk çocuğu sokup orada alış veriş yapmasını sağlayacaksınız. Sokaktaki pazar yerlerinin kaldırılmasına gerekçe olarak itfaiye giremiyor deniliyor bodruma nasıl itfaiye sokacaksınız nasıl ambulans sokacaksınız. Orada on bin tane vatandaşın girip alışveriş yaptığı çoluk çocuğun içeride olduğu bir kapalı alanda yangın çıktığında itfaiye gelip nasıl müdahale edecek veya bu insanları ordan nasıl tahliye edeceksiniz.

İDDİALARI GERÇEK DEĞİL

Bizi üst kata alırsanız üst zemine düz ayağa alırsanız orada pazar yerini yapıp vatandaşımızada hizmet etmek isteriz dedik. Onlar tabi vatandaşlara bunu yanlış anlatıyorlar. Diyorlar ki  işte Pazarcılar odası sokakları terk etmiyor illa biz sokakta pazarcılık yapacağız diyor başka yere gitmeyiz diyor bizim böyle bir derdimiz yok. Bize düz ayağı olan üst katını verdikleri taktirde gideriz vatandaşlar çok rahatlıkla alışverişlerini yaparlar hem de o yeşil alandan parktan faydalanırlar. Belediye meclisinden  karar çıkartılmış bize tebliğ ettiler biz de itiraz ettik ve konuyu mahkemeye taşıdık.

Güngören Haznedar semt pazarının yerin iki kat altına alınması pazarcıyı da vatandaşı da isyan ettirdi. Pazarcı, bizi yerin altına gömmek istiyorlar' derken vatandaş ta Belediyenin kendilerini AVM'lere yönlendirmeye çalışıtığını iddia etti.

Hasan ÖZAĞAÇ (45 Yıllık Pazarcı);

45 yıllık meslek hayatımın 27 yılını burada geçirdim.Biz müşterilerimizle adeta akraba olduk. Biz müşterilerimizle akraba olduk.Kapalı pazar konusunda belediye bize verdiği sözü tutmadı.

Yeniesnaf

12 Ocak 2015 Pazartesi | 2191 Görüntülenme