Beyoğlu ve Büyükçekmece Belediyelerine odamızca açılan davalarda 'Yürütmeyi Durdurma Kararı' çıktı.

Beyoğlu ve Büyükçekmece Belediyelerine odamızca açılan davalarda “Yürütmeyi Durdurma Kararı” çıktı.

Beyoğlu ve Büyükçekmece Belediyelerince esnafımızdan devir ücreti, vize ücreti, tezgah kurma belge ücreti adıyla alınan ücretlere ilişkin odamızın açtığı davalarda “yürütmenin durdurulmasına” karar verildi.

Mahkeme kararlarına göre belediyeler Pazar esnafından “işgaliye ücreti” dışında her ne ad altında olursa olsun (devir ücreti, tezgah kurma belge ücreti, vize ücreti vb) ücret alamayacaklar.

Belediyelerce “işgaliye ücreti” dışında ücret talep edilmesi durumunda, esnafımızın bu ücretlere itiraz etmeleri ve ödememeleri gerekmektedir.

2 Ocak 2019 Çarşamba | 3810 Görüntülenme