Avcılar Merkez Mahallesi Çarşamba Pazarının Taşınıp Taşınmayacağına Halk Karar Verecek

Avcılar Merkez Mahallesi Çarşamba Pazarının Taşınıp Taşınmayacağına Halk Karar Verecek

Avcılar Belediyesinin, Avcılar Merkez Mahallesi Çarşamba Pazarını Ambarlı’da bulunan Cumartesi Pazarının kurulduğu alana taşıma kararına karşı çıkan İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Mesut Şengün, Belediye ile yaptığı görüşmelerde, “Çarşamba pazarının taşınacağı alanın merkez mahallesine uzak olması nedeniyle hem halkın, hem de esnafın mağdur olacağını, diğer yandan aynı alana birden fazla Pazar taşınmasının her iki pazar esnafının da ekmeğini böleceğini” belirtti.

“Pazarın taşınmasına mahalle sakinlerinin de karşı olduğunu” söyleyen Mesut Şengün, Avcılar Belediyesinin pazarı taşıma kararına istinaden, geçen hafta Esenler Belediyesinin yaptığı referandum örneğini göstererek, gerekirse halkın görüşlerinin alınacağı bir referandum yapılmasını önerdi.

Oda Başkanı Mesut Şengün’ün önerileri doğrultusunda, Avcılar Merkez Mahallesi Çarşamba Pazarının taşınmasıyla ilgili Avcılar Zübeyde Hanım Nikah Sarayında bugün saat 10.00’da yapılan toplantı sonucunda referandum kararı alındı ve Avcılar Belediye Başkanı referandum sonucuna uyacağını taahhüt etti.

Avcılar Merkez Mahallesi Çarşamba Pazarının taşınıp taşınmayacağına mahalle sakinlerinin ve yerel esnafın oy kullanacağı mini referandumun sonucuna göre karar verilecek.

Referandum yapılana kadar esnafımız mevcut yerinde tezgâh açmaya devam edecek.

Avcılar Merkez Mahallesi Çarşamba Pazarının durumuna ilişkin referandum yapma kararı alan ve tercihi bölge halkına bırakan Avcılar Belediyesine tüm pazar esnafı adına teşekkür ediyoruz.

İlgili Fotoğraflar

20 Eylül 2017 Çarşamba | 3506 Görüntülenme

İlgili Kategori: Haberler

Facebook
PAZARLAR
ÜYELİK İŞLEMLERİ
YILLIK AİDATLAR
İSO
Etiketler
Twitter

Benzer İçerikler