Esnaf ve Halk Canlı Canlı Gömülmek İstemiyor

Esnaf ve Halk Canlı Canlı Gömülmek İstemiyor

Bağcılar Hürriyet Mahallesi Çarşamba pazarı için yeni bir proje yapmaya hazırlanan ve pazarı proje bitimine kadar Güneştepe Mahallesine taşımayı düşünen Bağcılar Belediyesine esnaftan tepki yağdı.

Oda başkanı Mesut Şengün ve oda yöneticileri, Pazar alanında esnafı ziyaret edip, esnafın konuyla ilgili görüşlerini dinledi. 

Proje bitene kadar mevcut Pazar yerine yakın bir alanda ya da sokakta tezgah açmak isteyen pazarcılar, Hürriyet mahallesindeki vatandaşların Güneştepe mahallesine gelemeyeceğini, hem esnafın hem de vatandaşın mağdur olacağını belirtirken, ne odaya ne de esnafa danışılmadan hayata geçirilen yeni projeden de memnun olmadıklarını söylediler.

Belediyenin yeni yapılacak projede pazarı zemin altına almak istediğini ve bunun esnaf ve vatandaş için büyük sorunlar yaratacağını aktaran esnaflar,  "canlı canlı gömülmek istemiyoruz!" diyerek tepkilerini de dile getirdiler.

Pazar alanında yapılan oylama; esnafın geçici de olsa mevcut pazardan uzak bir yere taşınmak istemediğini ve zemin altı Pazar istemedikleri ortaya koydu.

Esnafla konuşan oda başkanı Mesut Şengün, daha önce Güngören ilçesi Haznedar Perşembe pazarı ile ilgili de böyle bir sorun yaşadıklarını, semt pazarının zemin altına alınamayacağına ilişkin konuyla ilgili bir bilirkişi raporu ve mahkeme kararı olduğunu, bu kararın emsal teşkil edeceğini, pazarların halkın ve esnafın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmayacak alanlara kurulmasının zorunluluğunu belirtirken, ilçe belediyelerinin de bu konuda daha duyarlı olmaları ve yeni yapılan projelerde esnafa ve vatandaşa daha iyi hizmet verecek alanlar yaratılması gerektiğini vurguladı.

Mesut Şengün, belediyelerin bu tarz projelerde, Pazar Yerleri Yönetmeliği gereğince mutlaka esnafın temsilcisi olan meslek kuruluşunun görüşünü alması gerektiğini belirtirken konuyla ilgili belediye ile görüşmelere devam edileceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Fotoğraflar

16 Şubat 2017 Perşembe | 2573 Görüntülenme

İlgili Kategori: Haberler

Facebook
PAZARLAR
ÜYELİK İŞLEMLERİ
YILLIK AİDATLAR
İSO
Etiketler
Twitter

Benzer İçerikler