Esenler Havaalanı Mahallesi Pazar Esnafı Tezgah Açmadı

Havaalanı mahallesinden kaldırılarak, Atışalanı’nda boÅŸ bir alana kurulan semt pazarı esnafı, yeni yeri beÄŸenmedikleri için tezgah açmadılar.

Cuma günü Ä°stanbul Umum Pazarcılar Esnafı Odası’nın düzenlediÄŸi toplantıya katılan esnaflar, pazarla ilgili sıkıntılarını ve sorunlarını dile getirdi. Pazar esnafı, toplantıda alınan ortak kararla pazar yerinin üstünün kapatılacağının yazılı teminatının verilmemesi halinde 6 Kasım Pazar günü tezgah açmamaya karar verdi.

Pazar Alanının Üstü Kapatılmalı, Ulaşım Ä°çin Gerekli GiriÅŸimlerde Bulunulmalı

Sadece esnafın deÄŸil, Havaalanı ve Birlik mahallerinde yaÅŸayan esenler halkının da maÄŸdur olduÄŸunu dile getiren esnaf, Pazar alanının üstünün kapanması ve rahat ulaşım için gerekli giriÅŸimlerin Belediye tarafından yapılmasını talep ettiklerini belirtirken, Ä°stanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odasının yöneticilerin de önümüzde ki günlerde belediye ile toplantı yapacaklarını dile getirdiler.

Semt pazarlarının yığınla insanın ekmek kapısı, fakir fukaranın alışveriÅŸ yaptığı tek yer olduÄŸunu ve cebinde parası az olanların, ay sonunu zorlukla getiren halkın büyük kesiminin umutla kurulacağı günü beklediÄŸi yerler olduÄŸunu söyleyen pazarcılar, Esenler Belediye BaÅŸkanının bu soruna en kısa zamanda çözüm bulmasını istediklerini belirttiler.

Hem Esnaf, Hem VatandaÅŸ MaÄŸdur

Oda baÅŸkanı Mesut Åžengün pazarın taşındığı yeni alanın, hem esnafı, hem de pazardan alışveriÅŸ yapan vatandaÅŸları maÄŸdur ettiÄŸini dile getirirken, gerek esnafı, gerekse alışveriÅŸ yapan halkı düÅŸünerek, daha modern, daha çaÄŸdaÅŸ, örnek pazar yerleri oluÅŸturulmasını istediklerini belirtti. Önümüzdeki günlerde Havaalanı Pazarıyla ilgili Esenler Belediyesi ile görüÅŸmelerinin olacağını söyleyen oda baÅŸkanı Åžengün, belediyelerin görevlerinin sadece pazar yerini deÄŸiÅŸtirmekten ibaret olmadığını, çaÄŸa uygun, üstü kapalı, alternatif ulaşım yolları yaratılan, otopark sorunlarının giderildiÄŸi yeni alanlar yaratmak için uÄŸraÅŸ vermeleri gerektiÄŸini vurguladı.

Ä°lgili FotoÄŸraflar

7 Kasım 2016 Pazartesi | 3105 Görüntülenme