Gaziosmanpaşa Belediyesinde de Yeni Bir Dönem

Gaziosman Paşa Belediye Başkanı Sn.Recep KORAL'ın Milletvekili seçilmesiyle boşalan Belediye Başkanlığına getirilen Sn. Sadullah ATA ile, yeni dönemde, İstanbul Umum Pazarcılar Esnafı Odasında, yönetimiyle beraber, yepyeni bir başlangıca imza atan Mesut ŞENGÜN'ün; iki yeni ve iki genç başkanın görüşmeleri, çok sıcak ve çok dostane bir havada geçti.

Pazarcı esnafının, bu yeni dönemde, hem bizden hemde belediyemizden beklentileri var, diyen oda başkanı ŞENGÜN, ekmeğini sokaklardan kazanan pazarcı esnafının, pazarlarıyla ilgili tereddütleri olduğunu, zaten kriz içinde ki ülkede yeni açılan bir pencere ile, umutlar biraz artmışken, bunu daha da olumlu yönde sürdürmek gerektiğini söylerken, özellikle Beşyüzevler Salı pazarı ile ilgili neler yapılabiliriz hep beraber gerçekleştirelim dedi.

İkimizde yeni ve genç başkanız diye, güzel bir ifadeyle söze başlayan Belediye Başkanı Sn.ATA; sorunların aşılmasında, sağlıklı diyalogların önemli olduğunu, bu günden başlayarak sürekli irtibat halinde olunacağını, Beşyüzevler Salı pazarının hemen yanında 1968 yılından bu yana ikamet ettiğini, gönlünün pazarın kaldırılmasından yana olmadığını ama HABIBLER-VEZNECILER metro hattı dolayısı ile pazarın bir başka yere naklinin zorunlu olduğunu ifade ederken, bunuda en uygun ve en olumlu şekilde, PAZARCILAR ODASI-PAZARCI ESNAFLARI ve BELEDIYE'nin diyaloglarının çözeceğini, kesinlikle alınacak kararların, pazarcı esnafı lehine olacağını söyleyerek, güzel bir öneriyle konuşmasını sürdürdü...

...bende esnafın içinden geldiğim için biliyorum ki, bazı çevreler haklı-haksız, pazarcılığı kamuoyuna farklı bir şekilde yansıtıyorlar, bu bir imaj sorunu, yeni bir şeyler yapıp topluma sunmak ve bu imajı düzeltmek gerekiyor....mesela pilot bir Pazar seçip esnafa tek tip önlükler giydirilip, yaka kimlik kartı verilebilir, çöp torbaları dağıtılıp akşam olunca çöpler bu poşetlere konulabilir, bu konuya nasıl bakarsınız diye oda başkanı Sn.ŞENGÜN'e sorunca,

Oda Başkanı cevaben..

Bu öneri için teşekkür ediyor ve pilot Pazar için Cuma günü kurulan, Cumhuriyet mahallesi pazarını öneriyordu. Mutabık kalınan pilot Pazar seçiminin hemen ardından önlük-yaka kimlik kartı ve çöp poşetlerinin finansmanında, odanın mali durumuda göz önüne alınarak, belediyemizin bu finansmanı karşılayacağı mutabakatına varılınca, teknik detaylar için Belediye Teknik Başkan Yardımcısı Mehmet BOZKIR'la da kısa bir görüşme yapılıyor ve görüşmeleri heyecanla bekleyen pazarcı esnafına, Oda başkanı Mesut ŞENGÜN gerekli açıklamalarda bulunduktan sonra, diğer belediyelere pazarcı esnafının sorunlarını aktarmak için Gaziosmanpaşadan ayrılıyoruz.

1 Ocak 2003 Çarşamba | 1500 Görüntülenme