İstanbul Gıda Merkezi'nin Geleceği "Ortak Akıl Konferansı"nda konuşuldu.

İstanbul Gıda Merkezi'nin Geleceği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İstanbul Gıda Merkezi Geleceği Ortak Akıl Konferansı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, İBB Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Adnan BENLİ, İSTESOB Başkan Vekili ve İstanbul Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün, İSMEYDER, Sivil Toplum kuruluşları, Tüketici Dernekleri, Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, kamu kuruluşlarının temsilcileri ve üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti. 

25 – 26 Kasım 2016 tarihlerinde Swissotel The Bosphorus İstanbul Otel’de gerçekleştirilen konferansta Türkiye’deki gıda merkezlerine yönelik gelişmeler ele alınırken, İstanbul’daki gıda hâllerinin geleceği ve yeni yapılacak olan gıda merkeziyle ilgili görüş alışverişlerinde bulunuldu.

Modern yapı, modern kayıt sistemi

Konferansta, Meyve ve Sebze, Kuru Gıda, Su Ürünleri, Süt Ürünleri, Et Ürünleri ve Kesme Çiçek Sektörlerinin yer alacağı yeni kurulacak olan gıda merkezinin yeri hakkında anket çalışmaları yapıldığı belirtilirken, bu sektörlere ait toptan satışların yapılacağı olağanüstü teknolojilerle donatılmış modern bir yapının oluşturulacağı ve uluslararası ticareti yapabilen, elektronik sistemi yeterince kullanabilen kayıt sistemine sahip daha modern bir yapılaşmaya gidileceği vurgulandı. 

Konferansta konuşan, İBB Gıda, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu projede, başlatılan alan itibariyle yer seçimi kriterlerini belirlediklerini ifade ederken, gıda merkezinin kurulmasına ilişkin nasıl bir işletme modeliyle çalışabileceğini tespit ettiklerini ve mevzuat ihtiyaçların neler olduğunun ortaya koyulduğunu söyledi.

Açılış konuşmasından sonra Prof. Dr. İbrahim Kırcova moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda, dünyada ve Türkiye'de bulunan Gıda Merkezleri'ne yönelik çevresel analizler yapılarak, İstanbul Gıda Merkezi Geleceği'ne yönelik Yatırım ve Yönetim Modeli Değerlendirmeleri yapıldı.

Mesut Şengün

İSTESOB Başkan Vekili ve İstanbul Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün yeni hâl sisteminde kamunun etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini savundu. Şengün, kamunun hallerin yönetiminde ve denetiminde yer alması yönünde görüş belirtti.

Konuşmaların ardından İstanbul'un Gıda Merkezi’nin kurulması için gerekli stratejik adımların tartışılması ve fikir alışverişinde bulunulması için  9'ar kişilik gruplar oluşturuldu. Belirlenen süre boyunca tartışan grupların konuya ilişkin aldıkları kararların ardından ortak akıl konferansı sona erdi.

İlgili Fotoğraflar

5 Aralık 2016 Pazartesi | 954 Görüntülenme

İlgili Kategori: Haberler

Facebook
PAZARLAR
ÜYELİK İŞLEMLERİ
YILLIK AİDATLAR
İSO
Etiketler
Twitter

Benzer İçerikler