Ambalajsız Peynir Dönemi Sona Eriyor

Ambalajsız Peynir Dönemi Sona Eriyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından peynir ile ilgili Türk Gıda Kodeksi kapsamında yapılan ilk düzenleme yolda. Peynirin çeşidine göre üretiminden tuz-yağ oranına, etiket bilgilerinden muhafazasına kadar tüm standartları belirleyecek olan tebliğ, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. Yeni düzenlemeyle peynirlerin içerebileceği maksimum tuz oranı mevcut uygulamaya göre yüzde 35 ila yüzde 61 arasında değişen oranlarda azaltılıyor. Peynir üretiminde türüne göre değişmek üzere kuru madde oranının yüzde 3 ile 7,5’i arasında tuz kullanılabilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren açıkta peynir satılamayacak. Yeni getirilen düzenleme ile birlikte peynir üreten yerler sıkı bir denetim altında tutulacak. Peynirler, Türk Gıda Kodeksi Gıda ile Temas eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliği’ne ve Gıda Hijyeni Yönetmeliği hükümlerine uygun malzemelerle ambalajlanacak. Buna göre, açıkta veya gıda ambalajına uygun olmayan poşet, kutu, plastik, strafor kutular kullanılamayacak.

Yalnızca İstanbul ilinde hafta süresince 389 Pazar yeri kurulduğuna ilgi çeken İstanbul umum pazarcılar esnaf odası Başkanı Mesut Şengün, “2016 itibari ile peynirler vakumlanarak satılacak. Camekan içerisinde satılan ürünler aslına bakacak olursa daha hijyenik olarak vatandaşa sunulacak. Pazarlar orta vede alt gelir grubundaki vatandaşlara hitap ediyor. Herkesin bütçesine nazaran peynir bulunuyor. Pazarcı esnafı peyniri vakumlamak için makine alacak. üzerine eteket yapıştıracak. bunlar ek maliyet oluştursa da vatandaşı çok aşırı etkilemeyeceğini söyledi.

İlgili Videolar

30 Eylül 2015 Çarşamba | 1869 Görüntülenme

İlgili Kategori: Haberler

Facebook
PAZARLAR
ÜYELİK İŞLEMLERİ
YILLIK AİDATLAR
İSO
Etiketler
Twitter

Benzer İçerikler