Esenler Esnafı Tezgah Açmayacak

Esenler Esnafı Tezgah Açmayacak

Kuruldukları sokaktan kaldırılarak Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi Kapalı otoparkına taşınan Esenler Salı pazarı ve Esenler Perşembe pazarı esnafı isyan etti.

Taşındığı günden beri iş yapamadıklarını dile getiren pazarcılar, yeni pazar alanıyla ilgili çok fazla sorun yaşadıklarını ancak en önemlisinin müşteri potansiyellerini kaybetmeleri olduğunu söylediler. Pazarların ekmek kapıları olduğunu, Belediyelerin, pazarları sokaktan kaldırabilmek için üzerinde hiç düşünmeden yaptıkları projelerin, kazançlarını yok ettiğini belirten Salı ve Perşembe pazarı esnafı imza kampanyası başlatarak, belediye bir çözüm bulana kadar tezgah açmama kararı aldı.

17 Ağustos Salı günü pazarı ziyaret eden ve bire bir Pazar esnafıyla görüşen Oda Başkanımız Mesut Şengün, “Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya ile esnafın sorunları hakkında görüştüğünü ve görüşmelerin devam edeceğini belirtirken, pazarları öldüren, esnafın kazancını bölen tüm projelerin karşısında olduğunu, belediyelerin yeni Pazar alanları oluştururken, esnafın temsilcisi olan Pazarcılar Odasının ve esnafın görüşlerini almaları gerektiğini, Pazar kültürünü yok eden, esnafın mağduriyetine yol açan projelerin BELEDİYELERİN GÜNDEMLERİNDEN biran önce ÇIKARILMASI gerektiğini vurguladı.

16 Ağustos 2017 Çarşamba | 5233 Görüntülenme

İlgili Kategori: Haberler

Facebook
PAZARLAR
ÜYELİK İŞLEMLERİ
YILLIK AİDATLAR
İSO
Etiketler
Twitter

Benzer İçerikler