Pazarcılar Doğa Dostu Poşet Kullanacak

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, 2013 yılından itibaren pilot bölge olarak seçtikleri 5 ilde doğa dostu poşet uygulamasına başlayacaklarını söyledi.

Çakman, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, bölgelerde il başkanlarıyla bir araya gelerek pazarcıların sorunlarını tartışıp, önerileri dinlediklerini belirtti.

5957 sayılı Haller Yasası'nın yeniden düzenlenmesiyle birlikte uzun yıllardır sıkıntı çekilen konuları çözdüklerini ifade eden Çakman, yasanın düzenlenmesine emek veren yetkililere teşekkür etti.

Yasada yapılan düzenlemenin bir çok yeniliği beraberinde getirdiğini vurgulayan Çakman, şunları kaydetti:

“2014 yılı itibariyle tüm Türkiye 'de sadece pazarlarda değil emtia alım satımı yapılan tüm ticarethanelerde doğa dönüşümlü poşet kullanımı mecburi olacak. Biz de federasyon olarak bu poşetleri esnafımıza dağıtacağız. Odalar vasıtasıyla pazarcı esnafına dağıtacağımız bu poşetler piyasa fiyatından yüzde 50 ucuz olacak. 2013 yılı itibariyle pilot bölge olarak seçtiğimiz 5 ilde doğa dostu poşet uygulamasına başlayacağız.”

Çakman, günde 12 kilogram ve üzerinde poşet kullanan esnafın olduğuna dikkati çekerek, projenin esnafa önemli avantajlar sağlamasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Radikal

30 Kasım 2012 Cuma | 1949 Görüntülenme