Pazarlarda File Dönemi

İSTESOB Pazar filesi alışkanlığı arttırmak için kampanya başlattı. Poşetlerin doğayı ne kadar kirlettiği konusunda vatandaşı bilğilendiren İSTESOB, pazar filesinin hem sağlığa hem ekonomiye katkı sağladığını vatandaşa anlattı.

Pazara giden insanların bir zamanlar yanından ayırmadığı filelerin yerini bugün plastik poşetler aldı.Bu poşetlerin doğaya ve ekonomiye verdiği zararın boyutları ise her geçen gün artıyor.Poşetlerin doğaya karışmaları ortalama 400 ile 1000 yıl sürüyor. Türkiye'de bir kişi ortalama bir yılda 312 adet poşet kullanıyor.

İSTESOB ''Al fileni Alışverişine Git'' kampanyası başlatarak halkı pazar filesi kullanması yönünde teşvik etmeye çalışıyoOB ''Al fileni Alışverişine Git'' kampanyası başlatarak halkı pazar filesi kullanması yönünde teşvik etmeye çalışıyor.

İSTESOB Başkan Vekili ve İstanbul Umum  pazarcılar esnaf odası Başkanı Mesut ŞENGÜN' de TRTHABER ile birlikte pazarda vatandaşa file dağıttı.''Eski adetlerimizi gün yüzüne çıkarıyoruz hemde ekonomiye katkı sağlıyoruz'' diyen Şengün vatandaşları ve esnafı duyarlı olmaya davet etti.

5 Ocak 2015 Pazartesi | 1560 Görüntülenme