35 Senelik Osmaniye Salı Pazarı Hizmetine Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Kaldırılmak istenen Bakırköy Osmaniye Salı pazarı,çırpıcı ve Osmaniye pazarcı esnafının dayanışması, 4000 Pazar müşterisinin imzalarıyla katkı vermesi ve Mesut Şengün önderliğinde ki İst.Pazarcılar Odasının yasal girişimleri sonucunda 35 senedir hizmet verdiği yerde hizmetine kaldığı yerden devam ediyor...

28 Mart öncesinde, eski Belediye yönetimi zamanında 35 senelik Osmaniye Salı pazarı yerinden kaldırılıp, Cumartesi çırpıcı pazarının içine taşınmak istendi.

Pazarcı esnafının ve onun yasal temsilcisi Ist.Umum Pazarcılar Esnafı Odasının görlişü- önerisi alınmadan Osmaniye pazarının, cumartesi çırpıcı pazarının içine alınmak istenmesine; Osmaniye ve çırpıcı pazarcı esnaflarıyla, pazardan alış-veriş yapan halktan büyük tepki geldi.

Osmaniye sakinlerinin ve çevre mahallelerde oturan vatandaşların pazarın kalkmaması için verdikleri dört bin imzayı dosyalayıp pazarcılar odasına getiren Osmaniye ve çırpıcı pazarcı esnafının hınca hınç doldurduğu pazarcılar odası konferans salonunda, pazarcı esnafına hitaben bir konuşma yapan Oda Başkanı Mesut Şengün; Yapılan şikayetleri ya da yapılmak istenen düzenlemeleri anlayışla karşılayabiliriz ama çözüm göstermeden, pazarın bir başka pazarın içine taşınmasına, esnafın ekmeğinin bölünmesine razı olmamız mümkün değildir dedi. Otuz beş senedir alıştığı pazardan alış-veriş eden halkın, pazarın yerinden kalkmaması için verdiği binlerce imzayı görmeyen ve bu yer değiştirme ya da düzenlemeyi Esnafın odasına bildirmeyen, Odanın önerisini almayan eski Belediyeyi protesto ediyorum diyerek, bu anlamsız çabanın derhal durdurulmasını istedi.

Osmaniye ve çırpıcı pazarcılarının, İst. Pazarcılar Odası önderliğinde ki direnişi sayesinde, Osmaniye Salı pazarı otuz beş senedir kurulduğu yerde, akraba gibi olduğu müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor

İlgili Fotoğraflar

1 Haziran 2004 Salı | 2511 Görüntülenme