Tahtakale Pazar Pazarının Açılması Sona Yaklaşıyor

Görevi devraldığı günden bu güne kadar maddi manevi odanın biriken tüm sorunlarına, yönetimiyle beraber çözümler üreten ve üretmeye devam eden oda Başkanı Mesut ŞENGÜN, açılıp açılmaması yılan hikayesine dönen ilgili ilgisiz herkesin parmağını soktuğu, Eminönü Belediyesine bağlı Fuatpaşa'da (Tahtakale) ki, Pazar Pazarında, gelinen son nokta ile ilgili Eminönü Belediye Başkan Yrd.Sn.Haşan BIRKAN ile görüştü.

Yapılan görüşmeler neticesinde tahtakale pazarının, Resmi, düzenli ve ilçe yapısına uygun bir şekilde açılması için proje hazırlandığı, bu projenin Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderildiği ve UKM (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararı beklenildiği öğrenilmiştir. Verilen projenin yapıya uygunluğu dolayısıyla, UKM kararının olumlu gelmesi beklentisi vardır. Bu beklentinin pratiğe dönüşüp, pazarın bir an önce açılması ve hak sahibi esnafların mağduriyetlerinin giderilmesi için Büyükşehirle yapılan müzakerelerin koordineli ve ortak bir şekilde yapılması kararı alınmıştır. Bu kararla beraber, bundan böyle Pazarcı Esnafının sorunlarının çözümünde, Pazarcılar Esnafı Odasının muhatap alınacağı ve Tahtakale Pazar pazarının açılması için Anakent (UKM) düzeyinde de görüşmede bulunulacağı beyan edilmiştir.

1 Mart 2003 Cumartesi | 1735 Görüntülenme