Pazara 20 trilyon

Vatandaş İstanbul’daki pazarlara haftada yaklaşık 20 trilyon bırakırken, parası olma­yan vatandaş ise tezgâhlardan atılan 100 bin kilo sebzeyi parasız alıp evine götürüyor İSTANBUL'da her hafta kurulan 317 pazara vatandaşların alışveriş sonrası yaklaşık 25 trilyon lira bıraktıkları belirlendi. Dar gelirlinin kurtarıcısı olarak bilinen pazar tezgahlarından akşamları bırakılan 100 bin kilo sebze ve meyve ise fakirler tarafından toplanıp yemek için evlerine götürülüyor.İstanbul Umum Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Mesut Şengün bütün ilçelerde pazar kurulduğunu belirtip, "Vatandaşın alım gücü gittikçe düşüyor. Vatandaş pazar tezgahından bile cebindeki parası kadar gramla yiyecek alıyor" dedi

MEYVEDEN sebzeye, giyim eşyasından oyuncağa kadar her türlü ihtiyaç maddesinin satıldığı pazarlar fakir ve dar gelirlinin bütçesinin en büyük kurtarıcısı.  Oda Başkanı Şengün, pazarların özellikle fakir halkın en büyük destekçisi olduğunu belirtip, " Vatandaşın durumu ortada. Eskiden kilolarla, fileler dolusu yiyeceğin gittiği evlere artık tadımlı sebze meyve alınıyor. Vatandaş cebindeki para kadar yiyecek alıyor. Cebin­de parası olmayanlar ise akşam olup havanın kararmasını ve pazar tezgahlarının toplansanı bekliyor, hatta pazarcı esnafımız tezgahlarını toplamaya yakın fakir vatandaşa ücret almadan yiyecek veriyor" diye konuştu.Şengün pazarcılığın bu işi bilen kişilerce yapılmasını isteyip "Marketlerden sonra işlerimizde düşüş oldu. Marketler pazarların kurulduğu günlerde çeşitli indirimler yapıyolar. Ancak pazar etiket fiyatlarına yetişemiyorlar" dedi.

1 Ağustos 2003 Cuma | 925 Görüntülenme