Pazarlarda Koronavirüs Tedbirleri

Değerli esnafımız, Korona virüsü salgını nedeniyle Kaymakamlıklarla ve Belediye Başkanlıklarıyla yapılan görüşmeler neticesinde, pazarlarımızın sürdürülebilirliğini sağlamak için tüm esnafımızın eldiven ve maske kullanması, tezgahlarında dezenfektan ya da kolonya bulundurması ve hijyen şartlarına uyması gerekmektedir. Tedbir amaçlı olarak tezgâhlarda seçme ürün satışından da bir süreliğine kaçınmanız gerektiğini önemle duyurur, hayırlı işler dileriz.

20 Mart 2020 Cuma | 3981 Görüntülenme

İlgili Kategori: Duyurular

Tüketicinin Korunması İle İlgili Çıkartılan Yeni Kanun, Resmi Gazetede Yayınlanarak Yürürlüğe Girdi Üretilen malın tüketim aşamasına gelinceye kadar, hijyen, rekabet kurallarına açık ve sağlıkla tüketilmesi açısından, pazarcı esnafımızın da nihayetinde bir tüketici olduğunu unutmamaları tavsiyesiyle...yasayla belirtilen kurallara uyduklarını zaten on yıllardır ürdürdükleri gelenekleri devam ettirdiklerini bilerek, kamuoyuna deklare ettiğimiz temel kuralları bir kez daha hatırlatıyoruz.-Sokaklarda tezgah ve tente açarken halkın rahatsız edilmemesine azami ölçüde önem veriniz.-Malınızı boşalttıktan sonra araçlarınızı uygun yerlere park ediniz.-Fiyat etiketlerinizi görünebilir şekilde koyunuz.-Müşteri velinimettir" geleneksel konukseverliğimizi, iyi niyetli davranışlarınızı sergilemekten vazgeçmeyiniz.-Tezgahlarınızı acil durumlarda kaldırılacak şekilde düzenleyiniz, (yangın-deprem-hastalık v.s.) -"Müşteri her zaman haklıdır” dan hareketle, sattığınız malın değiştirilmesinde veya para iadesi talebinde bulunulduğunda, bu talepleri yerine getiriniz. -Çöplerinizi, tezgah toplandıktan sonra çöp poşetlerine koyunuz.Oda ve Odalar olarak esnaflarımıza;Ucuz-kaliteli ve günlük sebze-meyva satmalarını, Halkımızın şikayetlerini dikkate almalarını, Hijyen koşullarına büyük ölçüde dikkat etmelerini, Eksik tartan, bozuk mal veren, müşteriye iyi davranmayan arkadaşlarımızı uyarmalarını-uyarıyı dikkate almayan esnafları, odamıza bildirmelerini söylüyoruz.Müşterilerimize karşı sorumluluklarımızın da bilinciyle;Her ne kadar satıcı durumdaysakta nihayetinde bizim de bir tüketici olduğumuzu, Kötü ve hileli ya da bozuk malı bir kez satabilceğimizi, bize geri dönüşünün ticaret hayatımızı dahi bitirebileceğini, Ucuz ve hijyenik malları güleryüzle satışımızla, kazancımızın (maddi-manevi) artacağını unutmayalım.Satıcılığımızın yanında tüketici konumumuzu da güçlendirme ve bilinçli birer tüketici olmanın, müşterilerimizi daha iyi anlamanın yegane yolu olduğunu her zaman hatırlayalım, hatta hayata geçirelim.Bu çerçeve etrafında halkımızdan da, görüş, öneri ve şikayetlerini Osmaniye Mahallesi Yeniyol Caddesi C.tesi pazarı girişi Bakırköy - İstanbul adresimize ve (0212) 466 27 89 nolu faxımıza yazılı olarak, (0212) 570 80 73 - 466 27 91 nolu telefonlarımıza sözlü olarak, yer-gün ve mümkünse satın alınan mal ve satıcının ismi ile beraber bildirmelerini rica ediyoruz.