50. Yıl Kutlama Törenleri

26 Mayıs 2003 Pazartesi günü İstanbul’un fethinin 550. yılında; Odalar Birliğinin 50. kuruluş yıldönümünü de geniş bir katılımla coşkulu bir şekilde kutlandı. İst. Vali Yrd. Sn. Cumhur Güven TAÇBA.ŞI, Fatih ilçesi Kaymakamı Sn. Ahmet Ertan YÜCEL, İst. Büyükşehir Belediyesi Beld. Bşk. Vekili Sn.Ümit ÖZEROL, Fatih ilçe Bel. Bşk. Sn. Eşref ALBAYRAK, İst. İl Kültür - Turizm Müd.Sn. Necdet GÜRGEN, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Bşk. vekili Sn. Erol KORKUT, Anadolu Yakası Pazarcılar Odası Başkanı ve Odalar Birliği Disiplin Kurulu Başkanı Sn. Hurşit Aydın’ın ve çeşitli meslek gruplarından esnafların katılımıyla, şehitlerin ve ecdatımızın anısına saygı duruşuyla başlayan tören, İstiklal Marşımızın okunması Esnaf ve Sanatkarlar Birlik Başkanı Suat YALKIN'ın Fatih anıtına çelenk koyması ve açılış konuşmasıyla devam etti.

İstanbul Umum Saraçlar Odası Başkanı Orhan SAN'ın saraçlığın ve saraçhanenin tarihini anlattığı veciz konuşmasında bir taraftan da saraçlar, saraciye sanatı gösterisinde bulundular.

Bandonun ve halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle coşkulu bir hale dönüşen törenler, yoğun işleri nedeni ile törenlere katılamayan milletvekilleri ve Başbakan R.Tayyip ERDOGAN’ın kutlama telgraflarıyla sona erdi.

5 Haziran'a kadar süren kutlama programında 28/05/2003 Çarşamba günü Fatih camiinde mevlüt, 02/06/2003 Pazartesi günü İstanbul Ticaret Odasında saat 14:00 de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 50. yıl semineri, 04/06/2003 Çarşamba günü saat 16:00 itibarı ile Fatih ve sonrası Osmanlı Padişahlarının saraç esnafına verdikleri 17 fermanın fotoğrafları sergisinin açılışı ve kokteyli yapılarak bu anlamlı kutlamalar sona erdi.

1 Haziran 2003 Pazar | 1591 Görüntülenme

İlgili Kategori: Pazarcı 5.Sayı