G.O.Paşa Belediye Başkanı Dr.Erhan Erol’u Makamında Ziyaret

G.O.Paşa Belediye Başkanı Dr.Erhan Erol’u Makamında Ziyaret Eden Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün; Oda Yönetim Kurulu Ve Pazarcı Esnafı Adına Yeni Başkana Yeni Dönemde Başarılar Temenni Etti.

Pazarcı esnafının yoğun bir şekilde ikamet ettiği G.O.P. İlçesinde, yeni dönemde Belediye Başkanı AK Partiden Dr.Erhan Erol oldu. Kalabalık bir pazarcı esnafı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yeni Başkanı makamında ziyaret eden Oda Başkanı Mesut Şengün; Oda’nın kuruluşu,tarihi ve sorunları ile ilgili yaptığı açıklamada, esnafın sorunlarına ortak çözümler üretilmesi ile ilgili G.O.P.Belediyesi ile ortak noktada buluşmak dileğinde olduklarını söyleyerek, sorunlardan en başta geleninin, tezgah kurma belgelerinde yaşandığını, tezgah kurma belge ücretlerinin diğer ilçelerde Anakent tarifesine göre alınmasına rağmen, G.O.P. dahil bir-kaç ilçede hem ayrı belge düzenlendiğini hemde farklı ücret talep edildiğini, bu konuda pazarcı esnafının sıkıntıda olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Sn.Erhan Erol’da cevaben yaptığı konuşmada, geleneksel pazarcılığın kentlerin motiflerinden biri olduğunu, insanların buluşma-kaynaşma ve samimiyet ortamını en rahat bulabildikleri yegane yerlerden biri olduğuna dikkat çekerek, Avrupada da pazarların varlığını bizzat gezerek gördüğünü söyledi. Trafık-çevre ve diğer sorunların her yerde olduğu gibi pazarlarda da yaşandığını bu tip sorunlarda pazarcı Odası ile ortak çözümler üretmekten yana olduğunu anlatan Sn.Erol; Belge düzenlemesinin yeniden gözden geçirileceğini,belediye bütçesinin durumuna göre tezgah kurma belgesinin tek belgeye indirilerek, ücretini arttırmamaya çalışacaklarını belirtti. Oda Başkanı bu yaklaşıma teşekkür ederek geçen yıl pazarları araştırmak üzere ülkemize gelen ve pazarcılar odasının konuğu olan Prof.Paul Kaldijan’ın gözlem ve değerlendirmelerini aktardı. (Prof.Kaldijan Amerikada halkın marketlerden semt pazarlarına tekrar dönüşünü anlatmış, Türkiyede de pazarların dinamik yapısı ve insanların mahallelerine kadar hizmet götürmesinin, büyük bir istihdam sağlamasının profesörlük tezi olarak araştırma konusu olduğunu söylemişti.) Belediye Başkanının yanından vedalaşarak çıkıldıktan sonra, pazarların ve diğer esnaf sorunlarının bağlandığı Başkan Yardımcılarından Sn.Arif Parlakkılıç’la yapılan renkli görüşmede de, pazarlarla ilgili dilek ve temenniler paylaşıldı. Sn.Parlakkılıç’ın ilginç anılarıyla sohbete dönen ziyaret daha sonra tekrar görüşmek üzere noktalandı.

İlgili Fotoğraflar

1 Nisan 2004 Perşembe | 2032 Görüntülenme