Pazarcılar, Bakırköy'de Bağırarak satış yapacak

Bakırköy Belediyesi ve Ä°stanbul Pazarcılar Odası tarafından yenilenen YeÅŸilköy ÇarÅŸamba Pazarı hizmete açıldı.

Bakırköy Belediye BaÅŸkanı AteÅŸ Ünal Erzen, pazarcıların satış yaparken bağırmasının engellenmesini saçmalık olarak yorumladı. Pazarın açılışına CHP milletvekilleri Mevlüt AslanoÄŸlu ile Sebahat Akkiraz da katıldı.

YeÅŸilköy’de bulunan ve 18 bin metrekare alan üzerine kurulu YeÅŸilköy ÇarÅŸamba Pazarı yenilenerek yeniden hizmete girdi. pazarın açılışını yapan Bakırköy Belediye BaÅŸkanı Erzen, Ä°stanbul’da 358 semt pazarı olduÄŸunu anımsatarak bunların 14’ünün alanda olduÄŸunu ve 5 tanesinin ise Bakırköy’de hizmet verdiÄŸini ifade etti. Bakırköy’de bulunan 5 semt pazarının sokaktan kurtarıldığını kaydeden Erzen, “Hepsi trafiÄŸi etkilemeyecek alanlara alındı. Bakırköy, pazarlarıyla AB’ye girmiÅŸtir.” dedi.

Pazarcıların satış yaparken bağırma yasağına deÄŸinen Erzen, “1 Ocak 2012 tarihinden itibaren AB normlarına uyalım diye çıkartılan Yeni Hal Yasasıyla pazarcıların bağırmasının engellenmesini tamamen saçmalık olarak buluyorum. Pazarcıların vatandaÅŸları rahatsız etmeden bağırmaları bir ritüeldir. YurttaÅŸlarımız belirli bir samimiyeti bulduÄŸu için pazarlara geliyor. AB ülkelerinden Ä°spanya’ya, Portekiz’e gidin pazarlarda bağıran pazarcıları görürsünüz. Yeni hal kanunuyla ürünlerin üzerine kimlik kartı uygulamasını ise doÄŸru buluyorum.” diye konuÅŸtu.

Ä°stanbul Umum Pazarcılar Esnafı Odası BaÅŸkanı Mesut Åžengün ise pazarcıların bağırmasını engelleyerek hizmet yapılamayacağını ve bu uygulamaya karşı çıktıklarını söyledi. Yasanın engellenmesi için çalışacaklarını anlatan Åžengün, “Her pazarcı esnafımız tepki olarak 50 TL’yi vererek bağırmaya devam edecek.” dedi.

4 Ocak 2012 Çarşamba | 1933 Görüntülenme

Ä°lgili Kategori: Haberler