29 Ekim 2003 Çarşamba; Tarihi Fatih Çarşamba Pazarında Yıllar Sonra İlk Toplu İftar İstanbul Umum Pazarcılar Esnafı Odası Ve Pazarcı Esnaflarının Katkılarıyla Gerçekleşti.
Kayıtdışı ekonomiyi, kayıt içersine almak için çeşitli formülasyonlar üzerinde duran, devletimizin ilgili birimleri, pazarcı esnafını hem geriye dönük, hem de Gerçek Usulde vergilendirirken, asıl kayıt dışı olan ve haksız kazanç yolunun ilk basamağı işporta ile ilgili bir düzenlemeye ya da yapılandırmaya gitmeyi düşünmüyorlar mı?
İstanbul’da ki tüm pazarcı esnafı odalarını, konuya duyarlı eski oda yöneticilerini ve pazarcı esnaflarını bir araya getiren toplantı, İstanbul Umum Pazarcılar Esnafı Odasının önderliğinde gerçekleşti.
İstanbul Valiliğinin öncülüğünde İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği, İstanbul'da ki tüm pazarcı odaları, B.Şehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan İSTANBUL KONSEYİ, gezici semt pazarlarının modernleştirilmesi ve standartlara kavuşması için çalışmalara başladı.
23.09.2003 saat 14.00’te Birlik Binasında “Esnafın vergi sorunları” ile ilgili toplantı da konuşan İstanbul Defterdarı Kadir Boy, vergi barışına atfen, taksitlendirmeler ciddiye alınmalı ve ödenmeli, böyle bir olay bir daha gerçekleşmez dedi.
Pazarcı esnafından; işgaliye-tezgah kurma belge ücreti (her pazara ayrı ayrı) sabit ücret vs. gelirler adı altında gelir elde eden kimi Belediyeler, hizmete sıra gelince pek ortada gözükmüyorlar.
13.11.2003 tarihli Sabah gazetesinde yer alan Esen Evran’ın haberine göre "büyük mağazaların kuruluş ve çalışma esaslarını belirleyen yasa tasarısı" son şeklini aldı. Tasarıya göre market-hipermarket açılışlarına izin yetkisi yerel yönetimlerden alınarak valiliklere veriliyor.
Pazarcı Esnafı Üvey Evlat Muamelesi Görmekten Usandı Artık. Esnafın Olmazsa Olmazları Şimdi Kendi Gündemini Yarattı. Çöp Vergisi İtirazımıza Hak Veren Mahkeme Dedi Ki; Karar Alınırken İlgili Kuruma Sordun Mu?..
Kimilerine göre alışverişin tek adresi, vazgeçilmezi, kimilerine göre çağdaşlığa yakışmayan, yok edilmesi kaldırılması gereken görüntü ve gürültü kirliliği...
İstanbul'un geç dönem yerleşimlerinden olan ve daha önce Taşlıtarla ve Küçükköy Mevkii olarak bilinen Gaziosmanpaşa 1983 yılında ilçe olmuş ve son yıllarda artan nüfusuyla İstanbul'un en büyük ilçeleri arasına oturmuştur.
Her biri üniversite mezunu, aralarında master yapan da doktoraya hazırlanan da var. Kimi iş bulamadığından kimi de pazarcılığın daha iyi kazandırdığını söyleyerek bu işe devam ediyor. İşte İstanbul’daki semt pazarlarında tezgâh açan tahsilli pazarcılar ve ilginç hikâyeleri...
Halkımızın en çok rağbet ettiği pazarlarımızdan Bakırköy Cumartesi pazarımız yeni bir yapıya kavuşacak. Yolları yeniden düzenlenecek olan pazarımızın üzeri de kapatılarak, Avrupa standartlarında toplu alışveriş merkezi haline getirilecek.